PROFESJONALIZM POŁĄCZONY Z EKSPERCKĄ WIEDZĄ

Doktorantka na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji.

Mgr inż. Nauk o Żywności, Specjalistka ds. diety bezglutenowej.

 

Zobacz moje referencje

POZNAJMY SIĘ BLIŻEJ!

Nazywam się Wioleta Zysk ukończyłam studia na Wydziale Nauk o Żywności na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka w SGGW w Warszawie. Obecnie jestem doktorantką na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Według Rektora jestem jedną z najlepszych doktorantek :). Specjalizuję się w diecie bezglutenowej i celiakii i głównie z tego zakresu prowadzę szkolenia, wykłady i warsztaty. Mam celiakię, stosuję restrykcyjnie dietę bezglutenową.

Jestem nastawiona na skuteczność i działanie.

Na mojej stronie znajdziesz głównie artykuły na temat celiakii i przepisy dla osób na diecie bezglutenowej. Dodaję również fotorelację z warsztatów kulinarnych i informację na temat tego kiedy są planowane takie i podobne wydarzenia.

WARSZTATY KULINARNE

Od roku 2013 organizuję i prowadzę warsztaty kulinarne dla osób na diecie bezglutenowej, oparte na własnych doświadczeniach oraz wiedzy ze studiów.

Inspirujące, pełne ciekawej wiedzy i przykładów z życia. Prowadzone z pasją, entuzjazmem i energią.

Dzięki wysokiej jakości warsztatów grono uczestników stale się powiększa. Do tej pory w moich warsztatach kulinarnych w całej Polsce od roku 2013, wzięło udział ponad 2000 osób.

 

KURSY KULINARNE DLA STUDENTÓW DIETETYKI I UCZNIÓW SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH

Do tej pory przeprowadziłam 280 godzin ćwiczeń i wykładów ze studentami.
Prowadzę kursy z zakresu celiakii.

Proponuję: przekazanie wiedzy w ciekawy i inspirujący sposób. Zakres to podstawowe zasady przestrzegania diety bezglutenowej, czytanie etykiet (znakowanie produktów), praktyczne rady przygotowywania potraw itp. Temat jest bardzo obszerny dlatego jest wybierany zgodnie z zakresem potrzeb uczelni lub szkoły.

 

KONFERENCJE

Biorę udział w konferencjach, seminariach i zamkniętych kongresach poświęconych diecie bezglutenowej i celiakii. Dzięki uczestnictwu i wiedzy jaką zdobywam podczas konferencji stale poszerzam swoją wiedzę.

 

MANAGER EVENTÓW

W Polsce reprezentuję Włoskiego producenta żywności bezglutenowej – Dr. Schär.

Z firmą Schär współpracuję od 2015r. Dla firmy Dr. Schär pomogam w organizacji eventów, warsztatów kulinarnych, reprezentuję tę firmę na konferencjach oraz kongresach.

 

SKLEP BEZGLUTENOWY

Od 2013 roku do sierpnia 2017 byłam właścicielem sklepu bezglutenowego All4Celiac: www.sklepbezglutenowy.com.pl. Po ponad 4 latach prowadzenia sklepu zdecydowałam się go sprzedać. Sklep jest w dobrych rękach, wspaniali właściciele, także polecam zakupy w tym  sklepie.

 

KSIĄŻKA

W chwili obecnej jestem na etapie pisania mojej książki kulinarnej. Proste i szybkie potrawy dla każdego, kto chciałby zjeść smacznie i nie poświęcać na to za dużo czasu.

 

PASJA

Moją pasją jest pomaganie innym i dzielenie się wiedzą.

 

ARTYKUŁY

Zapraszam do zapoznania się z artykułami mojego autorstwa

ARTYKUŁ W NUTRIENTS-10-01414

  ALERGIE POKARMOWE

  INFORMATOR 2.145 LUTY 2015

  INFORMATOR 11.143 LISTOPAD 2014

  INFORMATOR 12.144 GRUDZIEN 2014

  INFORMATOR ARTYKUŁ 1,145 STYCZEŃ 2016

ARTYKUŁ W DWUMIESIĘCNZIKU “PIEKARSTWO”. NUMER 04.2014.