Blog

Jeśli chcesz przypomnieć sobie smak pysznych miękkich kajzerek, ten przepis na bezglutenowe bułki jest dla Ciebie. Przepis dostępny po zalogowaniu.

25/04/2019
Czytaj dalej

Zajączek w smaku przypomina babkę piaskową. Można bardzo ładnie udekorować stół wypiekanymi zajączkami. Nie masz formy ? Upiecz ciasto w zostawiając w foremkach do pieczenia w kształcie zajączków.

18/04/2019
Czytaj dalej

Podróżowanie może być same w sobie wystarczająco stresujące, ale gdy masz celiakię, może być bardzo kłopotliwe. Osoby z celiakią muszą przestrzegać restrykcyjnie diety bezglutenowej, a przebywanie z dala od domu i zakupy
w nieznanych sklepach z żywnością oraz znalezienie bezglutenowych restauracji może być trudne. Poniżej przygotowałam niezbędne wskazówki dla osób na diecie bezglutenowej podczas podróży.

08/01/2019
Czytaj dalej

Celiakia (choroba trzewna) to choroba genetyczną o charakterze autoimmunologicznym jest związana z nietolerancją glutenu.

Chociaż utrata masy ciała jest tradycyjnie uważana za jeden z klasycznych objawów celiakii, badania wskazują, że zarówno dorośli, jak i dzieci mogą mieć nadwagę lub otyłość w momencie rozpoznania.

05/12/2018
Czytaj dalej

Łatwe do wyrobienia, miękkie i elastyczne ciasto na pizzę z łatwością rozciąga się jak włoska pizza, spróbuj mojego przepisu.

02/12/2018
Czytaj dalej

Schär Gluten Free Weekend, były to dni pełne bezglutenowych wypieków. Dla wszystkich osób, które chciały dowiedzieć się czegoś więcej o życiu bez glutenu i jak smaczne może być jedzenie bez glutenu.  27 i 28 października 2018 roku w Hali Gwardii było można  sprawdzić, że pieczenie chleba oraz pizzy z nową mąką Mix B – Bread-Mix jest niezwykle proste. Podczas tego wydarzenia można było wziąć udział w 3 prowadzonych przeze mnie warsztatach.
Gościem specjalnym był Jasiek Kuroń na zdjęciach bezglutenowe pizze wykonane przez Jaśka Kuronia.

11/11/2018
Czytaj dalej