Napisałam książkę ,,Życie bez glutenu. Praktyczny poradnik” i już pojawiają się wspaniałe recenzje.
Napisałam książkę ,,Życie bez glutenu. Praktyczny poradnik” i już pojawiają się wspaniałe recenzje.
Przygotowałam dla Was listę filmów z przepisami. Każdy z nich krok po kroku pokazuje jak przygotować poniższe przepisy.
Knut E. A. Lundin jest jednym z głównych autorów badania CEC-3/CEL (hamowanie transglutaminazy tkankowej w celiakii – Szpital Uniwersytecki w Oslo) nad „lekiem na celiakię”, które zostało opublikowane w prestiżowym New England Journal of Medicine. Badanie to jest europejskim projektem sponsorowanym przez dr Falk Pharma i przyniosło bardzo dobre wyniki (02.07.2021).
Uważam to za niezwykle ważny krok w kierunku stworzenia leku, który może pomóc w leczeniu celiakii – mówi prof. Knut E. A. Lundin z Norweskiego Stowarzyszenia Norsk cøliakiforening.
Spożywanie glutenu przez osoby z celiakią sprzyja rozległej kaskadzie reakcji immunologicznych, które ostatecznie prowadzą do zaniku kosmków jelitowych. Nieleczona celiakia może prowadzić do zwiększonej liczby nowotworów złośliwych jelit i wielu niekorzystnych skutków zdrowotnych. Dwie trzecie osób z celiakią na dobrze kontrolowanej diecie bezglutenowej jest nieumyślnie narażonych na zanieczyszczenie diety glutenem.
Dieta bezglutenowa jest obecnie jedynym dostępnym, sprawdzonym sposobem leczenia celiakii.
Szybki i najlepszy przepis, na tradycyjną karpatkę z kremem budyniowym.
Jeśli jesteś zainteresowany tematyką diety bezglutenowej zapraszam na konsultację.