Blog

Chciałam się z Wami podzielić moją ogromną radością. Odwiedziłam sklep Kuchnie Świata w Złotych Tarasach i nie mogłam uwierzyć własnym oczom!
29/09/2023
Czytaj dalej

Postanowiłam, że pora na coś wspaniałego – GALERIĘ WYPIEKÓW STWORZONĄ PRZEZ WAS! 🎂❤️ Będzie to przestrzeń, gdzie będę dodawała Wasze dzieła!

21/07/2023
Czytaj dalej
Bezglutenowe Śniadanie w Fit Cake Warszawa Wilanów z Dr. Wioletą Zysk.
Jeśli masz celiakię lub jesteś zainteresowany dietą bezglutenową, to mamy dla Ciebie wyjątkowe wydarzenie! Zapraszam Cię na inspirujący wykład i integracyjne spotkanie w urokliwej nie-cukierni Fit Cake!
21/07/2023
Czytaj dalej

Na podstawie rozporządzenia (UE) 2015/2283 owady uznawane są za nową żywność, która może zostać wprowadzona do obrotu na rynku w UE tylko wówczas, gdy uzyska stosowne zezwolenie Komisji Europejskiej i zostanie włączona do unijnego wykazu dozwolonej nowej żywności zawartego w rozporządzeniu wykonawczym (UE) 2017/2470. Zanim podmiot zainteresowany wprowadzeniem na rynek w UE nowej żywności uzyska stosowne zezwolenie musi wystąpić do Komisji Europejskiej o wydanie takiego zezwolenia.

26/04/2023
Czytaj dalej

Rozpoczyna się badanie kliniczne leku opracowanego w celu poprawy kontroli celiakii – 2 faza.
Poszukiwane są osoby z celiakią do badania klinicznego.

FutureMeds prowadzi program badania klinicznego dot. celiakii. Osoby, które są zainteresowane poznaniem szczegółów i zapisaniem się na badanie, proszone są o kontakt z infolinią +48 71 300 39 89.

13/04/2023
Czytaj dalej

Jajka wyjąć wcześniej z lodówki lub przelać wodą by zapobiec pękaniu podczas gotowania.
Umieścić je w garnku z zimną wodą.
Czas gotowania liczymy od momentu zagotowania się wody.

02/04/2023
Czytaj dalej