Bergamo, Lana, Bolzano, Gargazzone, Postal – Schär.
Zostałam zaproszona do siedziby firmy Dr. Schär in Burgstall, South Tyrol 23.04.2018. Obawiałam się, że po drodze nie będzie łatwo z bezglutenowym jedzeniem. Jednak Włochy to raj dla osób z celiakią w każdym miejscu w którym byłam nie było problemu ze znalezieniem bezglutenowej żywności. W każdym miejscu celiakia była dobrze znana, a restauracje serwowały bezglutenowe dania. Zostałam wspaniale zaskoczona, do tej pory nie mogę w to uwierzyć, jak możliwa jest taka różnica. W każdym miejscu jadłam bezglutenowo. Do Włoch z Warszawy leci się 1 godz. i 40 min. W miastach i we wsiach jest taka sama świadomość wydaje się, że każdy kto ma restaurację wie, co to jest celiakia i gluten. Muszę to napisać, osoba z celiakią jest tam traktowana normalnie i może wyjść na obiad bez ograniczeń.
Schär ma piękny nowy budynek, wspaniali ludzie i piękne góry dookoła. Mi trudno byłoby skupić się patrząc z biura na tak piękne góry.
Schär
Zaloguj się by zostawić komentarz