Mocno czekoladowe, bezglutenowe intensywnie pachnące, delikatne browni.

Składniki:

  • 120 g Mix It Universal
  • 50 g mlecznej czekolady
  • 150 g gorzkiej czekolady
  • 70 g masła
  • 2 jajka
  • 120 g cukru
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

  1. W metalowej misce w kąpieli wodnej rozpuść czekoladę ciemną i mleczną oraz masło.
  2. Gdy czekolada i masło się rozpuszczą, odstawić naczynie na bok do lekkiego ostudzenia.
  3. W oddzielnej misce ubić jajka z cukrem za pomocą miksera.
  4. Wymieszać masę czekolady z masłem z mąką i proszkiem do pieczenia.
  5. Ciasto przelać do keksówki wysmarowanej masłem. Wygładzić powierzchnię.
  6. Piec w nagrzanym piekarniku około 180 °C przez około 30 min.
  7. Po upieczeniu przestudzić ciasto i udekorować.

 

Wydrukuj