Mocno czekoladowe, bezglutenowe intensywnie pachnące, delikatne browni.
Składniki:
- 120 g Mix It Universal
- 50 g mlecznej czekolady
- 150 g gorzkiej czekolady
- 70 g masła
- 2 jajka
- 120 g cukru
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
Sposób przygotowania:
- W metalowej misce w kąpieli wodnej rozpuść czekoladę ciemną i mleczną oraz masło.
- Gdy czekolada i masło się rozpuszczą, odstawić naczynie na bok do lekkiego ostudzenia.
- W oddzielnej misce ubić jajka z cukrem za pomocą miksera.
- Wymieszać masę czekolady z masłem z mąką i proszkiem do pieczenia.
- Ciasto przelać do keksówki wysmarowanej masłem. Wygładzić powierzchnię.
- Piec w nagrzanym piekarniku około 180 °C przez około 30 min.
- Po upieczeniu przestudzić ciasto i udekorować.
Wydrukuj
Zaloguj się by zostawić komentarz