Blog

Jak zawsze chciałam się bardzo dobrze przygotować przed wyjazdem, więc zabrałam ze sobą bezglutenowy chleb, przekąski itp. Wszystko niepotrzebnie. Londyn (centrum) jest znakomity pod kontem dostępności bezglutenowego jedzenia.

17/04/2017
Czytaj dalej

ROGALIKI Z DŻEMEM

W końcu udało się stworzyć rogaliki, które mają niepowtarzalny smak. Oczywiście reklamuję je z najlepszej strony, bo powstawały kilka tygodni. Nie mogłabym reklamować produktu, który nie jest smaczny. Jeśli wykonasz przepis zgodnie z poniższym musi się udać. Jeśli jednak zdecydujesz się na dodawanie składników na oko, obawiam się, że może powstać zupełnie inny efekt. Powodzenia !

16/04/2017
Czytaj dalej

… realizuje swoje cele, każdego dnia trenuje. Droga na szczyt była próbą jego charakteru, a to mi imponuje. Sam osiągnął swój sukces ! To zdecydowanie mój idol.

29/03/2017
Czytaj dalej

Bezglutenowy Tort Czekoladowy, który jest puszysty ? Możliwe ! Pracowałam nad recepturą 3 tygodnie i oto efekt. Dzielę się przepisem ponieważ, wiem jak trudno uzyskać samemu taki efekt. Dzięki mojej cierpliwości powstało takie cudo. Co najważniejsze nie czuć różnicy, że jest to bezglutenowy produkt i jest wilgotne, a nie suche. Nie polecam modyfikować przepisu chociaż wiem, że będzie to trudne. Powodzenia ! Dajcie znać jak wyszło.

19/03/2017
Czytaj dalej

Porady eksperta w eterze Radio Puławy 24

Radio: Żywienie bezglutenowe dla jednych to modny sposób życia, ale dla drugich konieczność. Bez względu na powody warto wiedzieć, gdzie czai się białko.
Co jeść i co czym zastąpić opowie Wioleta Zysk specjalistka ds. diety bezglutenowej. doktorantka na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, właścicielka sklepu bezglutenowego All4Celiac.
Porady eksperta w eterze dziś tuż po 20.00, 29.03.2017.

16/03/2017
Czytaj dalej

INDEKS GLIKEMICZNY ŚRODKA SPOŻYWCZEGO.

Indeks glikemiczny produktów spożywczych (glycemic index, GI) jest to wartość, która określa jak szybko po spożytym posiłku wzrasta stężenie glukozy w surowicy  krwi, czyli wskazuje, które pokarmy szybko, a które powoli podnoszą poziom cukru we krwi.

05/03/2017
Czytaj dalej

15.02.2017 r. miałam przyjemność poprowadzić wykład na Wszechnicy Żywieniowej na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW w Warszawie, transmisja była na żywo.  Jako prelegent przestawiłam aktualne informacje na temat znakowania żywności. Poniżej w skrócie przedstawiam najważniejsze slajdy.

Właściwa informacja na etykiecie umożliwia konsumentom, zwłaszcza osobom cierpiącym na alergie lub nietolerancje pokarmowe, dokonywanie świadomych, bezpiecznych dla nich wyborów.

17/02/2017
Czytaj dalej

Jestem w gazecie Cosmopolitan.
“Mocne Strony Kobiety”.

Jest to jeden z tych moich większych sukcesów. Znalazłam się w magazynie Cosmopolitan jako Kobieta Sukcesu. Ogromne wyróżnienie i radość. 10-ka kobiet, które swoją postawą motywują innych oraz są ambitne i dążą do wyznaczonych celów.  Jestem wdzięczna za takie wyróżnienie.

15/01/2017
Czytaj dalej