Blog

Proszę o wypełnienie ankiety.

Jestem doktorantką na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji i realizuję pracę doktorską na temat: “Postaw i zachowań osób chorych na celiakię wobec produktów bezglutenowych”. W związku z tym proszę Państwa o pomoc i uzupełnienie poniższej ankiety.

08/02/2018
Czytaj dalej

Czy przejście na dietę bezglutenową jest sposobem na odchudzanie? a może produkty nie zawierające glutenu są lepsze od tradycyjnych produktów zawierających gluten. Czy dieta bezglutenowa jest dobra dla każdego? Zachęcam do przeczytania mojego artykułu.

31/12/2017
Czytaj dalej

Tradycyjne ciasto z makiem, niezwykle smaczne i proste w wykonaniu. Ciasto zostało wykonane z koncentratu bezglutenowej mąki oraz gotowej bezglutenowej masy makowej. Z przepisu wychodzą 2 zawijane makowce.

23/12/2017
Czytaj dalej

Szacuje się, że w Europie 1 na 20 dzieci cierpi na alergię na co najmniej 1 pokarm.

Według Word Allergy Organization termin alergia odnosi się do reakcji nadwrażliwości zapoczątkowanej przez mechanizmy immunologiczne.

30/11/2017
Czytaj dalej

Zastanawiasz się czym zaskoczyć swoich gości? W naszym bezglutenowym świecie lepiej już nie zaskakiwać tylko pokazać, że nawet nie poczują różnicy w smaku. Sernik jest doskonałym rozwiązaniem.

08/11/2017
Czytaj dalej

Przepis na chleb z ziemniakami wygląda jak “prawdziwy” bochenek. Jeśli wykonasz go zgodnie z poniższym przepisem, to na pewno będziesz się cieszyć niezapomnianym smakiem. W tym przepisie składników nie dodajemy na oko.

12/10/2017
Czytaj dalej