Blog

Pyszny przepis na domową Chałkę z nowej mąki Mix B – Bread-Mix Schar. Wykonując przepis zgodnie z moimi poniższymi wskazówkami ciasto będzie puszyste, bardzo ładnie wyrośnie, a wypiek będzie smakował jak prawdziwa chałka. Znika w oczach, trwałość 2 dni jest świeża.

13/10/2018
Czytaj dalej

Pyszny i bardzo prosty w przygotowaniu. Co daje słodki smak ? ananas, pomarańcza, a może syrop klonowy … Odpowiednie połączenie wszystkich składników i próbowanie na każdym etapie przygotowywania sosu odtworzą niezapomniany smak słodko- kwaśnego sosu. Spróbuj.

31/07/2018
Czytaj dalej

Leczenie żywieniowe było podstawą leczenia celiakii nawet we wczesnym okresie XX wieku. W latach 30 zaobserwowano poprawę kliniczną w przypadku kilku różnych diet, w tym diety holenderskiej sugerowanej przez Gee i dietę bananową spopularyzowaną przez Haas. W tym czasie śmiertelność pacjentów z celiakią była bardzo wysoka.

06/07/2018
Czytaj dalej

Gluten Free EXPO to dwa dni pełne bezglutenowych atrakcji. Bardzo się cieszę, że miałam przyjemność organizować stoisko Schar. Podczas tych 2 dni mogliście zobaczyć wiele atrakcji, co było wspaniałe, podczas tego wydarzenia celiacy mogli jeść wszystko. Były pokazy kulinarne, warsztaty, wykłady i mnóstwo nowości. Opowiadałam w Radio Kolor co możecie zobaczyć podczas Expo na stoisku Schar oraz otrzymałam książkę kulinarną od Natchnionej z wyjątkową dedykacją i na koniec zdjęcie z Panem Karolem Okrasą.

22/06/2018
Czytaj dalej

Jeśli obserwujesz u siebie jakiekolwiek objawy, które mogą wskazywać na celiakię, powinieneś/aś najpierw omówić swoje objawy z lekarzem pierwszego kontaktu. Zanim wykonasz jakiekolwiek badania, nie powinieneś/aś eliminować glutenu z diety. W Polsce 360 tysięcy osób nie wie, że ma celiakię.

16/05/2018
Czytaj dalej

7.05.2018 r.  po godz. 10 mogliście zobaczyć w DDTVN krótki reportaż na temat warsztatów oraz kampanii. Oczywiście produkty Schär.
Moje 5 minut.

Film poniżej.

15/05/2018
Czytaj dalej

Artykuł: Potrzeby konsumenta z alergiami pokarmowymi możliwością rozwoju rynku spożywczego.

03/05/2018
Czytaj dalej